- Kategorier: Default Category, Diverse, Krydderier
Enebær Tørrede enebær
Tørrede enebær er en uundværlig ingrediens i vildtsaucer og Gin
Bærrene er gode at anvende i meget kraftige retter.
Dette kunne eksempelvis være vildt sauce, ragout eller sammen med fedt kød
En godt krydret oksekøds gryderet bør indeholde fløde, enebær og ribsgele
Vi sælger også enebær flis til røgning, alternativt kan man krydre sin røgflis med knuste enebær for at få aroma med enebær duft og smag
NB Alternativ benyttelse af Enebær, hjemmelavet Gin
Ingredienser
- 1 fl vodka så neutral som muligt, brug evt Aalborg Basis, glas med sprit beregnet til snaps og bitterproduktion i hjemmet
- 25-30 enebær
Hæld vodka over og lad trække i 1 -2 uger.
Si herefter indholdet fra, brug et kaffefilter gerne 2-3 gange(Brug ikke kaffetragten) , hæld snapsen over på en flaske, som alle andre fødevarer, stil den svalt og mørkt
Lad indholdet hvile i 2 uger, inden den drikkes. evt si en ekstra gang for at få maks klarhed
TIP: Lav en mindre portion og scaler ned, så laver du en basis, et ekstrakt, du enten kan drikke som den er, eller tilpasse med resten af flasken til lige prcis din egen smag
Øvelse, Begynd som man siger!
NB Hver pose indeholder 50 gram