Krabbestang
25,00 DKK
Krabbestang i god kvalitet
Produkt: Krabbestang are being added to cart ...
x
x
Produkt: Krabbestang was added to cart.

Krabbestang

Alle børn har ret til en krabbestang!!
det burde være en børneret at få lov til at komme til vandet med egen krabbestang, nyde naturen og få stimuleret sit skaffe og jagt gen.

OBS OBS grundet blyforbudet er der ikke monteret synk på disse stænger, du skal derfor sætte en bolt, møtrik eller andet tungt i snoren så klemmen kommer ned på bunden, det er nemt, så ikke noget at tænke så meget over.

Weekends og ferier er geniale tidspunkter til at lære lidt om naturen, komme mere ud og være sammen.
Dette skal ikke lyde som en anprisning af kernefamilien og deres aktivitets muligheder, men mere en anprisning af at lave gode fællesoplevelser på kryds og tværs af familer, generationer og med nære og fjerne venner, er man en kernefamile så er det fint, er man ikke så er det også fint at komme ud og mærke solens skarpe stråler, sandet mellem tæerne og hygge med madpakker, saftevand og alt det andet man kan gøre når man er sammen på krabbefisketur.

Regel nummer 1 når man fisker krabber: RO PÅ!, I skal ikke slå rekorder, så tag tingene som de kommer, stress ikke, ungerne er i centrum, ikke dig og dit projekt.

Sikkerheden skal i højsædet, børn tænker ikke, de er begejstrerede!, så DU tænker for flere.

Gode krabbesteder er ofte steder med store sten, moler høfder og lign, MEN, sådanne steder kan være farlige, vælg derfor steder hvor der ikke er færge eller bådtrafik(bølger eller dybt), vælg steder hvor børn kan bunde og du nemt kan løbe til hjælp, hold dig fra dybe steder og steder med bådtrafik der kan skabe bølger.

ydersider af høfder skal man også holde sig fra, der kan komme store bølger fra skibe eller naturligt skabte store bølger der er svære at se, indersiden er derimod mere sikker, igen lavt vand.

Har man en redningsvest til børn så brug den

Selve krabbefiskeriet:

Krabbefiskeri er enkelt, man vælger et sted man tror på, sætter madding i klemmen og sænker den ned til bunden eller der man tror man har set en stor krabbe, man venter og venter, krabbefiskeri kan kræve lidt tålmodighed, sker der ikke noget inden for 10-15 minutter så find et nyt sted, men vær lidt tålmodig, krabber er ikke verdens hurtigste dyr, og "duften" af din madding skal lige nå at spredes inden du kan forvente at se krabbe.

Madding kan være alt fra nogle skalrejer eller affald fra et rejekalas feks rejehoveder, du kan også prøve med andet, kan du finde friske blåmuslinger er det rigtig krabbeguf, del dem i halve og sæt en halv med skal på hver stang. anden fisk kan også prøves

Når krabben bider på din krabbemadding, så vær tålmodig, krabber føler ejerskab til det den finder, men begynder du for tidligt at tage din madding op så slipper den, lad krabben få ejerføleser først inden du langsomt tager krabben mod overfladen, har du et net så brug det, hold nettet under når krabben slipper, har du ikke et net, så brug en spand, en lille spand til at fange i, evt en stor spand til opbevaring.
PS De modige tager med et let greb et tag i krabben bagfra, så den ikke kan nive, ikke klem krabben, to fingre under skjoldet og en finger over, pege og langemand under og tommel over.

Opbevar kun krabberne i kortere tid, vandet i spanden bliver hurtigt for varmt specielt på varme solrige dage, det bliver også iltfattigt, og vi har ingen ret til at plage dyr vi fisker for sjov, skal de ikke spises skal de ud igen efter kort tid, til gengæld skal du/I bruge tiden I har dem i spanden til at iagtage og "forske" på krabberne, tag dem gerne op i kort tid og betragt dem helt tæt på, se hvordan ben og klør er bygget op, øjene på stilke, og halen foldet ind under kroppen, den korte trekantede hale kan gemme på æg hos hunkrabber, er der æg bør I slippe hunkrabber fri efter kortere tid, 10-15 minutter holder de dog til helt uden problemer, man kan også skifte vandet så det hele tiden er friskt og koldt og derved få længere forskningstid.

Slut krabbefiskeriet af med et vædeløb!, hver især udvælger man sig en krabbe, slip dem fri ca 1 meter fra vandkanten og se hvis krabbe der først når vandkanten!

Huskeliste i vilkårlig rækkefølge når du skal på krabbetur:

 • Krabbestang
 • Madding
 • Spand og net
 • Æggemadder
 • Saftevand
 • Tæppe
 • Højtlæsningsbog
 • Bedste forældre
 • God tid
 • Passende tøj
 • Solcreme
 • Rummelighed, vær åben, tålmodig og til stede, drop mobilen denne dag.

Skriv din egen anmeldelse

Only registered users can write reviews. Please, Sign in or create an account