Harpe til Makrel og Torsk 300 g
179,00 DKK
Harpe et håndtag til at pirke Makrel, Sild og Torsk
Produkt: Harpe til Makrel og Torsk 300 g are being added to cart ...
x
x
Produkt: Harpe til Makrel og Torsk 300 g was added to cart.

En Harpe er et simpelt fiskeredskab, som traditionelt er brugt til fiskeri efter Makrel, Sild og Småtorsk og kyst Sej, som regel fra mindre både som Snekker og lignende, der er tale om skånsomt fiskeri der skåner bestanden da der kun fanges til eget behov.

Denne model Harpe er med hele 6 kroge, 3 blanke makrel/torske kroge og 3 gummi macs 50 meter grov nylonline og et 300 grams lod der ikke hænger i bunden

Der er flere måder at gøre dette på med en Harpe, du kan stå ved rælingen og holde hele vægten fra Harpe, line, fangstredskab og pirk eller lod i hånden, eller du kan vælge at lade linen glide op og ned over rælingen og på den måde tage vægten, dette slider meget på linen men det kan afhjælpes med noget ekstremt glat beklædning på rælingen, de "proffe" bruger et rælingsmonteret hjul/rulle som både tager vægten samt skåner linen.

Det er også muligt at Dørgefiske med dette redskab, enten sidder du med en fod på håndtaget der så ligger i bunden af båden, eller også snurrer du lige linen et par gange rundt om feks en åretolle eller noget andet der stikker op i bagenden af båden, en meget afslappende fiskeform!

Har du en glat ræling kan du side ned og fiske, måske er denne metode en måde der gør det muligt for dig med forskellige dårligdomme i kroppen??

Denne metode bliver nok ikke særlig fremtrædende i Danmark da vi har tradition for at bruge Pirkestænger, men Harpen har en bestemt fordel, den vejer og fylder næsten intet, så den er nem at have med i bilen til den Svenske vestkyst og stort set hele kyst Norges fjorde og åbne vande længere ude.

Så er der håb om en tur på vandet med båd kan det være en rigtig god ide at have en Harpe med, et par forfang, en pirk eller to, eller et lod med i bilen, tænk hvis du stod på bryggen i et mindre fiskerleje og du bliver inviteret med på vandet og du ikke har noget grej med!??

Den er nu også rimelig enkel og genial i en almindelig båd herhjemme, den er ved hånden og du skal bare skifte endegrej så det passer til stedet og det du vil fange med hjem

En Harpe er relativ billig så det er ikke prisen der skal forhindre dig i at fiske som stowte fiskere har gjort i mange år!

Skriv din egen anmeldelse

Only registered users can write reviews. Please, Sign in or create an account