Karabinhage med kompas
29,00 DKK
Karabinhage med kompas kan sættes i snor foran på rygsækken, waders strop og mange andre steder læs info
Produkt: Karabinhage med kompas are being added to cart ...
x
x
Produkt: Karabinhage med kompas was added to cart.

Karabinhage med kompas

VIGTIGT: Denne karabinhage er IKKE til klatring og absolut ikke til personer eller tunge genstande, at bruge den til det er forbundet med livsfare, så er du advaret!

Forvent ikke stor præcision med dette kompas, alene prisen indikerer at du ikke skal tage på top-ture i de norske fjelde i tåge med dette kompas som din eneste navigations hjælp, men derfor kan du godt bruge det i en snæver vending, når/hvis, du farer vild i den danske natur, her er du heldigvis aldrig mere end 5 kilometer fra nærmeste grillbar!

Når du bruger kompas skal du aldrig stole 100 % på din første pejling, hold kompasset væk fra metaller og alt elektrisk der med magnetfelter kan påvirke kompassets nøjagtighed, også du selv kan påvirke kompasset, har du jernplader i hovedet vil det påvirke kompasset, så derfor hold det ud fra kroppen og hold det stille et stykke tid, prøv også at vippe og vibrere det lidt, så kompasset bedre kan svinge til ægte nord, flyt dig et par gange og se om resultatet bliver det samme, at nord peger samme vej hele tiden.

Først da kan du nogenlunde stole på kompasset, tjek resultatet om det passer med en viden du har, bruger du kort og ved du hvor du er i forhold til en given ting, by etc har du endnu et fixpunkt der gør din navigation mere sikker.
Kik også på træer der står i tæt sammen, hvis der er mos på stammen er det nordsiden, det er nemlig den side der får mindst lys mossen trives bedst på.

Du kan yderligere "kalibrere" dit kompas hvis du checker det nøjagtigt kl 12, kl 12 står solen præcis i syd, og der skal din kompasnål stå nøjagtig modsat stik nord

Nu har du en ide om hvor nord er(du har nu styr på fejlvisningen, hvis der er en), nu mangler du bare at lære rigtig orientering og rejse med kompas, det kan jeg ikke lære dig her, men der findes bøger og spejdere der gerne vil lære dig det.

God fornøjelse i naturen!!

ps, bare kom afsted, man kan ikke blive væk i Danmark

Skriv din egen anmeldelse

Only registered users can write reviews. Please, Sign in or create an account