Velkommen i Nordisk Handelshus

Bål stativ Bålkongen Spar 50 %

Bål stativ Bålkongen Spar 50 %

Flere billeder

Bål stativ Bålkongen Spar 50 %
150,00 DKK

Lagerstatus: På lager

Bålkongen bålstativ Lille let sammenfoldeligt treben til kaffekedel
Beskrivelse

Detaljer

Bål stativ fra norske Bålkongen.

Let lille og smart bålstativ der kan bruges på alt fra vandreture over jagt, fiske og andre ture.

Med bålkongen laver du nemt og hurtigt varmt vand til din kaffe eller the, fidusen er at man nemt og hurtigt slår stativet op, hælder vand i kedlen og hurtigt finder småt brændbart til et hurtigt bål der også hurtigt brænder færdigt, Det tager ikke mange minutter at varme vand til varme drikke, derfor skal bålet også passe til, brug småkviste, kogler og andet småt, sprit tabletter i en lille holder kan også være en måde at få hurtig varmt vand på.

En af grundende til at vi ønsker et lille bål er at vi ikke skal drive rovdrift på de brændbare ting, men vigtigst er at minimere brandfaren i naturen, vi skal huske på at vi altid er gæster i naturen og vi som oftest er på grund ejet af andre, derfor påpasseligheden.

Bålkongen består af få dele, den lange stang er delt i tre med "campingfjedre" indvendig som holder delene sammen når de er samlet, en V-formet fod også med samlefjedre i, samt to løse kroge til at holde kedlen med. Bålkongen samles let ved at de tre stænger stikkes sammen, foden samles ligelet, foden trædes ned over stang, stangen stikkes samlet med den spidse ende i jorden eller tynges ned af sten, pløk eller andet, de to kroge monteres på hovedstangen, de sidder løst men strammer til når kedlen med vand sættes i krogen.

Bålkongen spidse ende stikkes i jorden eller holdes nede af andet, for ikke at tippe over, bålstativet er meget let og derfor er det nødvendigt at tynge enden ned, krogene er løse da de er kroge der "kæntrer", derfor skal man ikke stramme dem omkring stangen men bare stille og roligt finde punktet hvor de sætter sig.

Højden for kedlen over bålet reguleres nemt, flyt enten krogen op eller ned på stangen eller ryk foden frem eller tilbage, så vil bunden af kedlen reguleres op eller ned i forhold til bålet, det er en operation der kræver ro, omtanke og lidt forsigtighed, absolut intet for børn, da de kan skoldes!

Husk at sørge for at enden er solidt forankret så ingen bliver skoldet af varmt vand! Bålkongen er ikke farlig, du skal bare være rolig og tænke dig godt om, præcis som med alt andet bål og ild.

Alle rør er i sort eloxeret aluminium, vægt 270 g, længde foldet 37,5 cm, opslået 102 cm. Leveres i et futteral af Oxford nylon og i gaveæske Bålkongen er et patenteret produkt.

TIPS: Brug enten kraftig læderhandske når du håndterer kedlen, eller på bedste spejdervis, brug en solid gaffelgren til at tage fat i hanken med og løft af, dernæst kan du bruge en anden gren til at tippe kedlen og hælde.

Vær sikkerheds bevist, udvis yderste påpasselighed, værd at tænke over, løft ALDRIG kogende vand over andre personer, gå uden om, hold afstand til egen krop og andre der skal modtage kogende vand, strakte arme er godt!
Du skal tænke dig om, tænk dine handlinger færdigt inden du løfter kogende vand af, tænk din handling HELT færdig inden du går igang, så sker der ikke noget.

Yderligere information

Yderligere information

Størrelse Ikke tilgængelig