Vandkikkert

Vandkikkert

Flere billeder

Vandkikkert
389,00 DKK

Lagerstatus: På lager

Vandkikkert i bedste kvalitet kan bruges til alt fra underholdning til arbejde og eftersøgning Alle kan bruge en vandkikkert, børn, institutioner, læreranstalter, professionelle
Beskrivelse

Detaljer

En vandkikkert kan bruges af rigtig mange, mange vil nok forbinde en vandkikkert med sjov for børn eller biologi timer ved søen eller kysten.

Vi tøver ikke med at anbefale en vandkikkert til sjov, leg og ubevidst indlæring!

I langt de fleste tilfælde vil en vandkikkert blive brugt til sjov ved stranden eller en dag ved vandet med bare ben eller iført lange gummistøvler.
Med vandkikkerten kan børn og voksne hygge sig med at finde og se nedgravede fladfisk og små krabber, også småstimer af yngel kan man ofte finde på lavere vand.

En vandkikkerter er også en fin ting sammen med et par bøger om vandkantens fauna og et net så man kan studere de mindre fisk og bunddyr, børn, forældre og bedsteforældre kan have nogle hyggelige og lærende timer sammen på denne måde.

Vandkikkerter burde være et must i skolen!

I skolen kan vandkikkerter være en kilde til lærdom og til at gøre undervisningen mere fysisk og ud-af-klasserummet, en ting er at se på billeder og plancher, noget andet er det at finde, fange og studere levende liv i dets naturlige omgivelser, med en vandkikkert kan man studere alt fra fiskeyngel, krabber, muslinger, nedgravede fladfisk, tang og vandplanter i det salte vand.
Også i søer kan man bruge vandkikkerter, her er der ligeledes masser af liv der kan betragtes gennem vandkikkerten, her kan man se søens fisk og vandplanter, ydermere kan man være heldig at se nogle af vores amfibier, som feks Salamanderen, alle de store insekter der starter deres liv som undervandsinsekter, et godt eksempel er Guldsmeden der hærger med stor appetit i søen inden den bliver en flot flyver over de danske vandhuller.

Af de mere seriøse ting en vandkikkert kan bruges til er selvfølgelig biologi undervisning på et højere plan, men også arbejdende biologer kan bruge en vandkikkert til at danne sig et hurtigt generelt billede af søens eller åens tilstand, så alle der arbejder ved vandet kan have god gavn af en vandkikkert.

Garnfiskere der fisker på lavere vand kan bruge en vandkikkert til at finde de helt rigtige bundforhold til deres fiskeri.

Krebsefiskere kan undersøge søen og spotte krebs med en vandkikkert

En hurtig opremsning af professionelle brugere kunne være: Biologer, Studerende, Å-folk, Å laug, Tagrørshøstere, Fiskere, Kommunefolk, Sø-ejere, Østers samlere, Muslingesamlere, Rejefiskere, krebsefiskere, Dambrugere, Livredere, Eftersøgningsfolk,

Selv om det er mindre hyggeligt må vi ikke undlade at nævne nogle mere dystre eller kedelige ting en vandkikkert kan bryges til.
Ved oprensning i havne, søer, gadekær olign, kan en lille båd, en vandkikkert og et lille anker for enden af et tov finde og fjerne en del uønskede genstande fra bunden.

I tilfælde af tragiske hændelser kan man også bruge en vandkikkert, er der brug for en undersøgelse af havnebassiner, søer etc kan en vandkikkert være en rigtig god assistent til dykkere, enten ved at man hurtigt kan starte en eftersøgning under vand, indtil der dukker dykkere eller andre professionelle op på stedet, eller hvis det er store områder der skal afsøges så kan vandkikkerten igen assistere.

Yderligere information

Yderligere information

Størrelse Nej