- Kategorier: Default Category, Diverse, Krydderier
Sildekrydderi til Røde sild fra Hedebogaard
Denne krydderiblanding til røde sild indeholder ægte Sandeltræ der giver den helt rigtige farve og er med til at give den gode kendte røde sildesmag man kender fra "Gamle Dage"
Krydderierne er godt afbalanceret og der er ikke sparet på noget her, røde sild er ikke svære at lave, lidt tålmodighed, god hygiejne både når du renser og gør klar og når du ligger sildene i spanden så er du sikker på at få en god hjemmelavet delikatesse at byde på
Vi bringer her Hedebogaards egen vejledning til dine egne hjemmelavede røde kryddersild her:
Opskrift på røde Sild Sådan laver du røde sild
Du skal bruge: 4 kg rensede sild, 500 g salt, 500 g brun farin, 2-3 store røde eller almindelige løg,120 g Sildekrydderi( 2 poser)
Stor levnedsmiddel godkendt spand, gerne ca 10 liter, tig, køb stjæl hos din lokale grillbar, pølsevogn, deres senneps-ketchup spande ér godkendt og passer i størrelsen til denne portion, en stor tallerken der er skoldet i kogende vand, en stor flad sten der er vasket og skoldet i kogende vand, også spand og låg skal rengøres grundigt, evt skoldes med atamon, nu er du klar:
- Rengør Silden: fjern skæl, tag hoved og indvolde af/ud, klip finner af med saks, skyl grundigt alle sild når de er klar.
- Sådan gør du når silden skal i den meget grundigt rengjorte spand.
- Bland krydderier, salt og brun farin, herefter kaldet Blanding
- Lig et lag blanding i bunden af spanden
- Vend første lag sild lidt så de får blanding på sig over det hele
- Lig løgringe i tyndt lag over sildene
- Næste lag sild ligges på løgene
- Drys med Blanding, flere løg på osv....
- NB Lig ikke silden alt for tæt, der skal være plads til at den naturlige lage, der dannes af sig selv, kan komme til alle sild
- Placer tallerken med bunden op så, placer sten ovenpå og sæt låg på spanden der sættes køligt, evt på terrassen, skuret, altanen, bare ræven ikke kan komme til
- Hold temperaturen under 10 grader
- Modningstiden er ca 2 måneder, små sild lidt hurtigere
- Sildene spises, kommes på hysterisk rengjorte glas(Skold med kogende vand evt iblandet lidt atamon) og sættes kølig i køleskab.
NB MEGET VIGTIGT!!! Hvis ikke der efter senest 3 døgn er dannet nok naturlig lage af sukker, salt og saft fra sildene må du dække sildene med en saltlage så de kan modne trygt, kog 3 liter vand op med 1 kg salt, AFKØL lagen inden spanden toppes op så den dækker sildene, gerne helt op til stenen.
NB Er der problemer med udetemperaturen må du sætte sildene i deres spand til afkøling i køleskab, undgå at temperaturen kommer op på 15 grader!! da det kan være sundhedsfarligt
Sikke meget du skal, er det svært???, NEJ det er sjovt, godt og hjemmelavet!!
Indhold i Hedebogaards Sildekrydderi:
- Kanel
- Sandeltræ
- Allehånde
- Peber
- Ingefærd
- Nellike
- Laurbærblad
- Oregano
- Koriander
- Paprika
- Konservering: Natriumbenzoat E211
- Holdbarhed: Ca 12 måneder efter åbning hvis opbevaret tørt, mørkt og helt lukket til.