Velkommen i Nordisk Handelshus

Engelsk Lakrids

Engelsk Lakrids


Engelsk lakrids har været kendt i årtier i Danmark, Engelsk Lakrids er et meget simpelt og ærligt produkt, det er i sandhed den rene vare, det er dybest set lakrids saft der senere er inddampet til en fast formbar masse og absolut intet andet.

Så når du sætter tænderne i eller sutter på et stykke Engelsk Lakrids så er det det mest rene og ærlige produkt i slikkens verden du kan sætte tænderne i, her er absolut intet tilsat, og når du læser indholdsfortegnelsen på min Engelske Lakrids står der kun EN ting: Indeholder Lakrids! Hvabehar!?, hvornår har du sidst set et stykke slik der ikke indeholder alle mulige suspekte ting?, så hører du til de der gerne vil vide hvad du spiser og er på evig jagt efter gode rene råvarer så er Engelsk Lakrids et godt sted at starte

Engelsk Lakrids kan smagsættes med olier der også er helt rene og nærmest ingen kalorier tilfører, så selv som smagssat Engelsk Lakrids kan det spises med god samvittighed hvis du tæller kalorier, smagssat Engelsk Lakrids giver også lidt spræl til den Lakrids der ellers kan blive lidt ensformig i længden, vi har valgt at have 2-3 smagsvarianter, Pt har vi Ren, Mint og Eucalyptus, både Mint og Eucalyptus er friske smage der pepper lakridsen op og kan give lidt luft i næsen.

 

Lakrids bruges af mange til lindring og fornøjelse, til lindring bruges lakrids som en ingrediens i diverse hostesafte og mixturer, Lakridsen siges at have positiv indvirkning på hoste og maveonder, nogengange er den Engelske Lakrids med som virksom ingrediens, andre gange som "smagsskjuler" der skal camouflere en uheldig smag fra andre indgredienser.

Når Engelsk Lakrids er en del af en opskrift til fornøjelse kommer Lakridsen rigtig til sin ret, de gode kendte klassikerer er ting som Porter, Lakridsporterer, Nordsøolie( udgået af produktion, så nu må du lave den selv af vores Engelsk Lakrids stænger) Lakrids is, Lakrids sirup, Lakrids bolcher, diverse krydersnapse opskrifter, Lakridssnørrebånd, Lakridspastiller.
Også i det moderne køkken optræder Engelsk Lakrids, feks kan du nu lave svinekæber med Lakrids, kold agurkesuppe med et strejf af lakrids og kolde og varme drikke med et strejf af Lakrids, personligt er jeg mest til de kendte klassiker med Lakrids; en god porter med ekstra fylde fra Lakrids er bare herlig på en god udsigtsplet i solen, en god is med Lakridssirup er også en favorit, alternativt kan en god is der er fyldt med hård hjemmelavet Nougat skudt ind med nougatgevær(lillebroren til Rosingeværet der bruges når der bages rosinboller) også være helt iorden, dryppet med et par dråber cognac har man en rigtig velsmagende dessert

Hvor kommer Lakrids fra?

Lakrids stammer fra Lakridsroden, det er fra Lakridsroden at vi får den saft der siden bliver til forskellige former for nydelsmidler indeholdende lakrids
Lakridsroden dyrkes i middelhavsområdet hvor den kan findes vildt groende, det er den tørrede rod fra planten Glycyrrhiza glabra der høstes efter minimum 3 år, den gror på ca 1 meters dybde, de store producentlande er Italien, Tyrkiet og til dels Iran, Rusland og Kina

Lakridsrodens saft indtørres og bliver til Lakrids i sin reneste form, Engelsk Lakrids,
Ud over som ren Lakrids indgår lakrids også på andre måder i konfekture, som indgrediens i Porter Øl, som del af urteblandinger, i medicin, i urtethe.

Bonus Info:

Lakridsrod, Glycyrrhiza glabra

Lakridsrod vokser vildt i det sydøstlige Europa og det sydvestlige Asien. Lakridsroden har et indholdsstof, som er 50 gange sødere end sukker og derfor populært som slik.
Får yndige hvide blomster og er flerårig, men tåler ikke hård frost.
Du kan købe Lakridsrods planter hos førende gartnerier i DK
Læg mærke til bonusinformationen, at Lakrids er 50 gange sødere end sukker, det er info der kan bruges når der laves desserter til diabetikere