Velkommen i Nordisk Handelshus

Safire grill

Safire Grill

Som navnet antyder har vi her en grill fra syd afrika, læs South Africa, deraf navnet Safire.

Safire er et sikkert alternativ til den åbne grill, den kan medtages overalt, med dens lave vægt på kun 3 kg er den ideel til picnic, på bordet, på båden, kort sagt kan den være familiens grill hjemme og ude.
Safire er en grill der virker med låget på, det giver en hurtigere tilberedelssestid, lavt briketforbrug og tilbereder mere skånsomt.
Med låget på er der mindre varme der undslipper omkring det tilberedte, også den opvarmede luft cirkulerer mere effektivt omkring det grillede emne, tilbagestrålingen fra det rustfrie låg medvirker også til at forkorte tilberedelsestiden.
Briketforbruget er så lille at man kan klare sig med en, en briket af Safires egne er klar til grillning efter nogle få minutter på grund af sin unikke optændingsmåde, en briket er nok til næsten to timers tilberedning. Briketterne er lavet af kokosskaller der bliver tilovers efter kokosprodution, derved bidrager man til et mindre CO2 forbrug da det er organisk affald der bruges på en klog måde, Briketterne er hårdpresset med en høj brændværdi og minimalt med aske efter afbrænding. Briketterne har en høj standard de er ikke fyldt med jord og ler såsom nogle billige mærker er, det er bla derfor at man kan nøjes med en enkelt, pga låget og fordi er rene uden fyld.
Tilberedningen er skånsom fordi der grilles mere indirekte med en grill/steg/bageplade imellem mad og den åbne ild. Luften opvarmes af briketterne og kommer op ude i siderne i de huller der er i grillpladen, den varme luft cirkulerer rundt og rundt mellem grillbriket og låg, med stegepladen imellem som mellemrum, derved sikres også at fedt ikke drypper ned på kullet og enten antænder eller udvikler den grillos der af flere mistænkes for at være sundhedsskadlig

 

Historien bag Safire er en praktisk løsning på nogle problemer der opstod i ghettoer i SydAfrikanske forstæder, helt kort var der brug for en lille ovn og tilberedelsested der brugte minimalt med brændsel og var sikker så ikke slumbyerne blev brændt af med de enorme konsekvenser det havde for de fattige, når ildstederne i hytterne væltede.